Geschiedenis

De oorsprong van het bedrijf.

In 1928 om precies te zijn 12 mei, legde de heer Gysbert Wassenaar de grondslag voor het hedendaagse "Loon en Transport bedrijf de firma Wassenaar". Er werd een boerderij gekocht aan de van Aismawei te Beetgumermolen en naast zijn eigen bedrijf hield de heer Wassenaar zich bezig met zoals ze dat noemden: "Foarmanderij". In die tijd hield dat zo'n beetje in: ploegen, land zaaiklaarmaken en aardappels en koolrapen rijden. Natuurlijk in die tijd met paarden.

De activiteiten werden al snel uitgebreid met handel in voer en aardappelen en ook werd er al snel personeel aangenomen. Er werden vrachtauto's aangeschaft en kort na de oorlog was de eerste trekker een feit. Omstreeks 1965 namen 4 zonen, te weten Kobus, Dries, Lieuwe en Jan, van de heer Wassenaar het stokje over en groeide het bedrijf gestaag door.Er werden meer trekkers en werktuigen aangeschaft en ook in het transport breiden de werkzaamheden zich uit.

Oud maakte plaats voor nieuw en ook in de landbouw mechanisatie veranderde er veel......

Halverwege de jaren tachtig werd de directie uitgebreid met 4 nieuwe firmanten, te weten 2 zonen van Kobus, Jan Teake en André en 2 zonen van Lieuwe, Gysbert en Auke Pieter die vandaag de dag de huidige directie vormen.

Vanaf die tijd is het bedrijf wederom enorm gegroeid. Men ging zich mede specialiseren in mestverspreiding en in een later stadium ook in het mesttransport, wat nu inhoud dat er o.a. twee 10 m3 giertanken met bemesters zijn 2 sleepslang combinaties en inmiddels vijf 38 m3 mesttrailers zijn met bemonstering apparatuur en sommige met weeginstallatie. Ook werden er 2 John Deere Hakselaars aangeschaft een New Holland vierkante balenpers en een zelfrijdende Cebeco bietenrooier.In 2007 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Hogerhuisdijk waar een nieuwe werkplaats werd gebouwd plus werktuig berging. Één van de giertanken werd verruild voor een zelfrijdende Vredo en werden diverse investeringen gedaan op het gebied van mesttransport en mestuitrijden. Voor onze verdere hedendaagse activiteiten verwijzen wij u graag door naar onze website.

Tot zover de geschiedenis van ons bedrijf in vogelvlucht.

J.T. Wassenaar:  06-2003 75 68
G Wassenaar:     06-2003 75 67
A.P. Wassenaar: 06-2003 75 61
A. Wassenaar:    06-2003 75 70

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.