Skip to main content

Mestweg

Eén van onze hoofdtaken is de aan- en verkoop en transport van alle soorten drijfmest en vaste mest. Wij beschikken over 16 tankopleggers welke allen zijn uitgerust met een weegsysteem. Voor de vaste mest hebben wij 2 walkingfloors beschikbaar waarvan 1 met stuurassen dus ook voor de wat moeilijker bereikbare plaatsen. Wij werken sinds eind 2020 met elektronische mestbonnen, (EVDM) waarmee wij daar dus al mee voldoen aan de komende wetgeving.

Ook wat betreft het uitrijden van mest bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen u van dienst zijn met een nieuwe (bj.2021) Vredo VT4556 (19.5m³) met een eveneens in  2021 nieuw aangeschafte 12.37 meter brede Tjalma Hydrodisc bemester, deze wordt zowel gebruikt op grasland als in de tarwe voor de voorjaarsbemesting.

Deze machine loopt in hondengang en is uitgerust met een luchtdruk wissel systeem wat de insporing tot een minimum beperkt, tevens is deze machine voorzien van Trimble GPS met autopilot wat resulteert in aansluiting tot op 2 cm nauwkeurig!

In het voorjaar word deze Vredo ingezet voor het sleepslangen met een speciale opbouw. Dit inmiddels befaamde systeem wordt ook al jaren toegepast in de voorjaars bemesting in de tarwe. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met George Pars Graanhandel.

Ook de eveneens in 2021 aangeschafte New Holland T7.245 AC , tevens uitgerust met Trimble GPS en auto pilot   is het hele jaar rond  beschikbaar voor het sleepslangen, deze is eveneens uitgerust met een  Tjalma Hydrodisc bemester van 12.37 meter (bj. 2021). In het voorjaar is deze combi uitgerust met extra brede banden en ook voorzien van luchtdruk wissel systeem.

Nieuw is de optie op de bemesters met de cultivator tanden zodat ook op ‘kaal’ bouwland een netjes resultaat kan worden behaald. Deze optie kan op beide bemesters worden toegepast.

Verder is er nog een tweede Vredo beschikbaar met een tankopbouw van 12.5 m3 en een Vredo bemester van 7.20 meter. Uiteraard ook in hondengang.

Voor vragen over in- en verkoop en transport van mest: Jan Wassenaar tel. 06 2003 75 68

Planning en info mest uitrijden: Hans Zondervan  tel. 06 2384 50 02